Orar special pe perioada pandemiei
Stimați călători, compania noastră de transport reia începând cu data de 03.06.2020 noi curse pe traseele interjudețene și județene, noul grafic de transport fiind disponibil aici. IMPORTANT: Purtarea măștii este obligatorie pentru accesul la bordul vehiculelor de transport pasageri. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie pe toata durata călătoriei.
 
Cautare curse nationale transport persoane
Localitatea de plecare
Localitatea de sosire
  Pagina principală
  Orarul curselor
  Tarife
  Abonamente
  Închirieri autocare
  Galerie foto
  Acoperire
  Închirieri spaţii
  Vânzări auto
  Angajări
  Contact
  Presă
  Despre noi
Curse autobuz, autocar, microbuz transport persoane


Comunicate de presă
Vezi comunicatele în format RSS

Cu un 10, ai gratis transportul de nota 10!!!

18.09.2014

Compania FANY lansează astăzi o iniţiativă menită să-i încurajeze pe elevii navetişti. Şi asta pentru că de curând a început anul şcolar, iar odată cu el a reînceput şi naveta copiilor care nu au şansa de a avea o şcoală bună aproape de casă.

Primii zece copii din clasele I-VIII cu abonament FANY care vor prezenta o notă de 10 obţinută în semestrul care tocmai a început pe carnet la casieria din Autogara FANY (strada Giordano Bruno, nr. 1-3, Cluj-Napoca) vor beneficia de o lună de abonament gratuit. Numele câştigătorilor vor fi publicate pe site-ul www.fany.ro şi pe facebook.com/www.fany.ro. Pe viitor, compania le va pregăti şi alte surprize elevilor de nota 10, şi asta pentru că şi FANY face un transport de persoane de nota 10!

FANY este cea mai mare companie privată de transport de persoane din judeţul Cluj şi una dintre cele mai importante din Transilvania. Cele 130 de autobuze din parcul auto al companiei deservesc călători din 15 judeţe ale ţării, iar în ultimul an peste un milion de persoane au ales serviciile operate de compania FANY pe traseele naţionale. În judeţul Cluj, autobuzele FANY operează peste 20 de trasee, deservind locuitori din peste 50 de localităţi.

FANY te duce la şcoală!


FANY te duce la mare! Cu reducere!

20.06.2014

Early booking la FANY! Cumpără în luna iunie bilete pentru Constanţa sau Mangalia, iar FANY îţi aduce marea mai aproape.

Compania de transport FANY te invită, ca în fiecare an, să mergi pe litoralul românesc, pentru că - aşa cum ştii deja - FANY te duce la mare! O poţi face cu autocarele FANY, care îţi oferă un drum confortabil şi lipsit de griji. Pleci la drum seara, iar dimineaţa te poţi relaxa deja pe plajă, într-un şezlong.

În plus, FANY lansează de anul acesta programul Early booking. Cei care îşi cumpără bilete dus-întors pe relaţia Cluj-Napoca - litoral până în 30 iunie, primesc o reducere de 10%. Dacă puţin te grăbeşti, bani de la FANY înapoi primeşti :) Găseşti toate informaţiile pe website-ul FANY şi pe pagina de Facebook FANY te duce la mare.

Cursele FANY spre litoral pleacă de la Cluj-Napoca spre Mangalia zilnic, la 21:30. Sosirea la Constanţa este programată la ora 9:15, iar la Mangalia, la 10:00. Poţi să te îmbarci şi la Turda, la 21:55, Târgu Mureş, la 23:30, Braşov, la 02:30, Câmpina, la 04:00 şi Ploieşti, la 04:40.

FANY este cea mai mare companie privată de transport de persoane din judeţul Cluj şi una dintre cele mai importante din Transilvania. Cele 130 de autobuze din parcul auto al companiei deservesc călători din 15 judeţe ale ţării, iar în ultimul an peste un milion de persoane au ales serviciile operate de compania FANY pe traseele naţionale. De altfel, compania operează sub sloganul „FANY TE DUCE LA MARE” cea mai lungă rută naţională, Cluj-Napoca - Mangalia (726 de kilometri).


Comunicat de presă

09.06.2014

Compania de transport FANY se retrage de pe traseele din zona metropolitană Cluj-Napoca, respectând astfel sentinţa pronunţată de Tribunalul Cluj la data de 6 iunie.

Călătorii care deţin abonamente pe traseele Cluj-Napoca - Floreşti - Luna de Sus, Cluj-Napoca - Floreşti, Cluj-Napoca - Floreşti (Cetatea Fetei), Cluj-Napoca - Floreşti - Tăuţi, Cluj-Napoca - Floreşti - Polus, Cluj-Napoca - Baciu, Cluj-Napoca - Baciu - Suceagu, Cluj-Napoca - Chinteni - Măcicaşu, Cluj-Napoca - Chinteni - Deuşu, Cluj-Napoca - Chinteni, Cluj-Napoca - Săvădisla - Filea de Jos sunt invitaţi să îşi recupereze banii aferenţi abonamentelor pe perioada 11-30 iunie. În acest sens, ei sunt aşteptaţi în zilele de 11, 12 şi 13 iunie, între orele 10 şi 19, în incinta pieţei Floreşti, strada Eroilor, nr. 56 sau la casieria FANY din incinta autogării FANY Cluj-Napoca.

Ne cerem scuze călătorilor pentru neplăcerile pe care le-am putea cauza. În acelaşi timp, dorim să mulţumim numărului mare de călători care în ultimele luni au rămas fideli serviciilor oferite de compania noastră.

FANY este cea mai mare companie privată de transport de persoane din judeţ şi una dintre cele mai importante din Transilvania. Cele 130 de autobuze din parcul auto al companiei deservesc călători din 15 judeţe ale ţării, peste un milion de călători alegând în ultimul an serviciile operate de compania FANY pe traseele naţionale. Totodată, compania noastră operează sub sloganul „FANY te duce la mare” cea mai lungă rută naţională, Cluj-Napoca - Mangalia (723 de kilometri).


FANY reduce preţul abonamentelor pentru elevii şi studenţii din Floreşti

27.04.2014

Compania de transport FANY reduce preţul la abonamente pentru elevii şi studenţii din Floreşti. De asemenea, îi asigură pe locuitorii comunei că va continua să le asigure în continuare servicii de transport de cea mai bună calitate.

Eşti elev sau student şi locuieşti în Floreşti? FANY îţi face cadou o reducere la abonamente, pe luna mai. În loc de 35 de lei, abonamentul tău va costa numai 25 de lei. Te aşteptăm între 28 şi 30 aprilie să îţi reînnoieşti abonamentul, la preţ redus.

Cu această ocazie, anunţăm că vom continua să asigurăm transportul public, pe traseele judeţene câştigate la licitaţie, inclusiv în zona metropolitană. Conform legii*, măsura de retragere a licenţelor de transport produce efecte după trecerea a 60 de zile de la data înştiinţării. Din punct de vedere legal, compania noastră este OBLIGATĂ de legislaţia în vigoare să presteze de-a lungul celor 60 de zile serviciul de transport.

De altfel, compania noastră consideră că măsura retragerii licenţelor de transport pentru zona metropolitană, luată de ARR Cluj, este nelegală şi a contestat decizia în instanţă. FANY a câştigat licitaţia pentru traseele judeţene incluse în zona metropolitană şi intenţionează să asigure servicii de transport de cea mai bună calitate în acest areal până la expirarea perioadei de valabilitate a licenţelor de transport.

* Articolul 39, alineatul 3, din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 şi ale alineatului 1 din normele de aplicare aprobate prin ordinul 353/2007


Comunicat de presă

18.04.2014

Având în vedere informațiile difuzate în presă în ultima săptămână, precum și pozițiile exprimate de reprezentanți ai unor autorități publice cu privire la retragerea licențelor în baza cărora SC Fany Prestări Servicii SRL operează anumite trasee județene, înțelegem să emitem prezentul comunicat de presă în vederea lămuririi unor aspecte prezentate deformat și pentru o corectă informare a opiniei publice:
  1. La data de 09.04.2014, Agenția Teritoriala A.R.R. Cluj a emis Adresa nr.3064/2014 prin care am fost înștiințați cu privire la retragerea a 12 licențe de traseu. Aceasta adresa nu cuprinde motivele de fapt si de drept care sa justifice legal adoptarea acestei masuri, aratandu-se doar ca aceasta a fost solicitarea Consiliului Judetean Cluj din data de 01.04.2014.
    Motivarea actului administrativ este o conditie de baza a legalitatii acestuia, o garantie a eradicarii arbitrariului si abuzului de drept in activitatea autoritatilor publice. Dreptul particularului de a fi informat cu privire la motivele pentru care se aduc atingeri drepturilor și intereselor sale este un drept prevăzut de Constituția României, recunoscut atât pe plan intern, cat si la nivel comunitar.
  2. Conform dispozițiilor art. 39, alin. 3 din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 și dispozitiilor art. 29, alin. 1 din Normele de aplicare aprobate prin Ordinul nr. 353/2007, măsura de retragere a licențelor de traseu produce efecte după trecerea a 60 de zile de la data înștiințării, în această perioadă operatorul fiind obligat să presteze serviciul de transport. Acest termen este impus imperativ de textul legal, scurtarea sau inlaturarea acestui termen nefiind la latitudinea Agentiei Teritoariale A.R.R. Cluj sau a altei autoritati. O astfel de masura reprezinta, vadit, o incalcare grava a legii, neproducatoare de efecte juridice in sarcina subscrisei, cu atat mai grava cu cat emana de la cei instituiti sa fie garantii respectarii legii.
Pe de alta parte, subscrisa am atacat deja masura nelegala a retragerii licentelor de traseu, intelegand sa ne aparam drepturile castigate legal in cadrul unei proceduri publice si concurentiale si am solicitat, in fata instantei de judecata, suspendarea executarii acestei masuri abuzive si nelegale, cerere care va fi solutionata in procedura de urgenta.

Având în vedere aceste dispoziții legale imperative, SC Fany Prestări Servicii SRL informeaza opinia publica ca va continua să își îndeplinească obligațiile prevăzute de lege în sarcina sa și să presteze serviciul public pentru care a fost licențiată, încercând în continuare să dea satisfacţie exigenţelor călătorilor săi.


Comunicat de presă

21.03.2014

Având în vedere informaţiile difuzate în presă în ultima săptămână precum şi poziţiile exprimate de reprezentanţi ai unor autorităţi publice cu privire la activitatea prezentă şi viitoare a SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL, înţelegem să emitem prezentul comunicat de presă în vederea lămuririi unor aspecte prezentate deformat şi pentru o corectă informare a opiniei publice:
  1. Hotărârea pronunţată la data de 25.11.2013 de Tribunalul Cluj avea caracter executoriu de la momentul pronunţării sale. Această hotărâre judecătorească şi-a produs efectele în data de 25.11.2013, efecte ce au constat în afişarea programului judeţean de transport aprobat prin HCJ Cluj nr. 328/2012 în aplicaţia electronică gestionată de Centrul Naţional de Management al Societăţii Informaţionale (CNMSI). Prin urmare, casarea acestei hotărâri judecătoreşti la data de 28.02.2014 nu poate influenţa efectele deja produse, nu poate afecta legalitatea procedurii de atribuire şi a actelor administrative ulterioare – HCJ Cluj nr. 424/2013 şi licenţele de traseu.
  2. Acţiunea în contencios administrativ promovată de Prefectul Judeţului Cluj împotriva HCJ Cluj nr. 424/2013 privind atribuirea licenţelor pentru traseele cuprinse în Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014-2019 nu poate produce, în mod obiectiv, nici un efect suspensiv. Actul administrativ atacat şi-a produs efectele, în temeiul său fiind emise licenţe de traseu în favoarea mai multor operatori.
  3. Subliniem că nu doar SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a beneficiat de HCJ Cluj nr. 424/2013 şi că acest act administrativ priveşte toate traseele din judeţ, nu numai cele din zona metropolitană. Prin urmare, în măsura în care acţiunea promovată de Prefectul Judeţului Cluj împotriva HCJ Cluj nr. 424/2013 ar determina automat suspendarea/anularea licenţelor de traseu, astfel cum se susţine, această măsură ar afecta toţi operatorii şi ar paraliza complet serviciul de transport public de persoane la nivelul judeţului Cluj.
  4. Atribuirea licenţelor pentru traseele cuprinse în Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014-2019 în sistem individual şi nu pe grupe a fost prejudiciabilă pentru noi. SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a demarat procedura de contestare a HCJ Cluj nr. 424/2013 la data de 23.01.2014, soluţionarea cauzei făcând în prezent obiectul dosarului nr. 1644/117/2014 de pe rolul Tribunalului Cluj.
  5. Nu există nicio hotărâre judecătorească prin care să se fi anulat procedurile de atribuire a traseului interjudeţean Cluj-Napoca – Baia Mare. Este adevărat că aceste proceduri, derulate în anii 2011 şi 2013, au fost atacate în contencios administrativ de trei operatori de transport nemulţumiţi de rezultate dar, până în prezent, nu există o hotărâre judecătorească prin care procedurile şi rezultatele să fi fost anulate.
Suntem conştienţi de faptul că activitatea SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL este un subiect de interes în actuala perioadă dar acest fapt nu justifică prezentarea deformată a unor realităţi obiective în scopul susţinerii luptei politice şi al goanei după senzaţional şi audienţă.

SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL prestează un serviciu public, în baza unor acte administrative care beneficiază de prezumţia de legalitate şi a încercat şi încearcă din răsputeri sa dea satisfacţie exigenţelor călătorilor săi.


Noi preţuri pe rutele spre Deuşu şi Măcicaşu

01.03.2014

Începând cu data de 01.03.2014 SC Fany Prestări Servicii SRL va practica pe rutele Cluj-Napoca - Măcicaşu şi Cluj-Napoca - Deuşu următoarele tarife:

RutaCluj-Napoca - MăcicaşuCluj-Napoca - Deuşu
Preţ bilet8 lei/călătorie6 lei/călătorie
Preţ abonament lunar150 lei/lună110 lei/lună
Preţ abonament săptămânal40 lei/săptămână30 lei/săptămână

* Valabilitatea abonamentelor lunare este din prima zi a lunii şi până în ultima zi a lunii pentru care s-a emis abonamentul.
* Valabilitatea abonamentelor săptămânale este de luni până duminică.


Noi preţuri pe ruta Cluj-Napoca - Chinteni

26.02.2014

Începând cu data de 01.03.2014, SC FANY Prestări Servicii SRL va practica pentru biletele şi abonamentele emise pe ruta Cluj-Napoca - Chinteni următoarele tarife:

RutaTarif biletTarif abonament
Cluj-Napoca - Chinteni3 lei/călătorie80 lei/lună

Tarif abonament săptămânal - 25 lei
Tarif abonament 2 săptămâni - 40 lei

* Valabilitatea abonamentelor lunare este din prima zi a lunii şi până în ultima zi a lunii pentru care s-a emis abonamentul.
* Valabilitatea abonamentelor săptămânale este de luni până duminică.


Tarif unic la bilete şi abonamente pentru rutele care deservesc locuitorii comunei Floreşti

21.02.2014

Începând cu data de 01.03.2014 SC FANY Prestări Servicii SRL implementează practicarea tarifului unic la bilete şi abonamente pentru rutele care deservesc locuitorii comunei Floreşti.

RutaBilet - tarif unicAbonament - tarif unic
Cluj-Napoca - Floreşti3 lei/călătorie80 lei/lună
Cluj-Napoca - Cetatea Fetei
Cluj-Napoca - Tăuţi
Cluj-Napoca - Luna de Sus

Prin practicarea tarifului unic, abonamentele şi biletele sunt valabile pe toate rutele menţionate anterior.

Tarif unic abonament săptămânal - 25 lei
Tarif unic abonament 2 săptămâni - 40 lei

* Valabilitatea abonamentelor lunare este din prima zi a lunii şi până în ultima zi a lunii pentru care s-a emis abonamentul.
* Valabilitatea abonamentelor săptămânale este de luni până duminică.


Comunicat privind transportul de persoane pe trasee de pe raza judeţului Cluj

18.01.2014

Având în vedere numeroasele articole publicate în mass-media privind efectuarea de către SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a transportului de persoane pe traseele Cluj-Napoca – Floreşti şi Cluj-Napoca – Baciu, precum şi declaraţiile reprezentanţilor autorităţilor publice locale privind această situaţie, pentru o informare corectă a cetăţenilor judeţului Cluj, SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL precizează următoarele:

1. Traseele Cluj-Napoca – Floreşti şi Cluj-Napoca – Baciu au fost incluse în programul de transport judeţean 2014 – 2019 prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 328/ 2012, care a fost precedată de dezbaterea publică organizată în data de 11.12.2012. Toţi cei care au participat la această dezbatere (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, primarii sau viceprimarii din Floreşti, Apahida, Baciu, Feleacu, Chinteni, operatori de transport, printre care şi Liviu Neag în calitate de director al fostului RATUC, cetăţeni ai judeţului Cluj) au fost de acord cu includerea acestor trasee în programul de transport judeţean, urmând a fi atribuite prin licitaţie organizată la nivel naţional în cursul anului 2013.
În urma licitaţiei electronice naţionale din data de 18.12.2013, organizată de Centrul Naţional de Management şi Informatică, SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a câştigat, printre altele, traseele Cluj-Napoca – Floreşti şi Cluj-Napoca – Baciu, rezultatele acestei atribuiri fiind validate prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 424/ 2013.

2. Potrivit prevederilor legale în domeniu (respectiv Legea serviciilor de transport public local nr. 92/ 2007 şi normele de aplicare a acesteia), operatorul de transport care a câştigat licenţa pentru un anumit traseu beneficiază de dreptul de exclusivitate pe respectivul traseu, iar fapta operatorilor de transport care încalcă acest drept constituie contravenţie.
Prin urmare, transportul efectuat de către Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA (fostul RATUC) pe traseele pentru care SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a câştigat licenţele de transport reprezintă o nesocotire a legii şi un act de concurenţă neloială, iar autorităţile locale care tolerează sau chiar susţin public astfel de fapte acţionează în dispreţul legii, dezinformând cu bună ştiinţă pe cetăţenii ale căror interese ar trebui să le reprezinte.
Deşi încă din anul 2012 se cunoştea la nivel naţional faptul că atribuirea traseelor de transport judeţean pentru perioada 2014 – 2019 va avea loc cel mai devreme la mijlocul anului 2013 (întrucât licenţele existente aveau termen de valabilitate până în data de 31.12.2013), demersurile pentru transformarea fostului RATUC în societate pe acţiuni au fost începute abia la finele lunii noiembrie 2013, Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA folosindu-se de această scuză pentru a justifica faptul că nu s-a înscris la licitaţia naţională organizată în data de 18.12.2013.

3. În ceea ce priveşte preţurile practicate de SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL, subliniem faptul că acestea sunt identice cu cele ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca SA, respectiv 3,5 lei pe traseul Cluj-Napoca – Floreşti şi 3 lei pe traseul Cluj-Napoca – Baciu. Mai mult decât atât, deşi în anul 2008 când SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a preluat traseul Cluj-Napoca – Floreşti la preţul de 3,5 lei/ bilet, motorina era 3,4 lei/ litru, iar TVA - 19%, SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a menţinut acelaşi preţ şi în condiţiile economice din 2014, când motorina este 6 lei, iar TVA – 24%. “Facilităţile financiare” speculate de către Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA în virtutea faptului că aceasta efectuează şi transportul local nu reprezintă decât o instigare a călătorilor, menită a “justifica” nerespectarea de către acest operator a dispoziţiilor legale privind prestarea serviciului de transport.
De asemenea, orarul curselor şi staţiile au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 328/ 2012, care, aşa cum am arătat mai sus, a fost adoptată în urma unei dezbateri publice, fiind impuse SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL cu titlu de condiţii obligatorii prin licenţele de traseu câştigate în mod legal.

4. SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL reprezintă un ambasador al judeţului Cluj la nivel naţional în ceea ce priveşte transportul de persoane în regim de curse regulate, oferind servicii ce corespund standardelor de calitate stabilite prin normele legale în vigoare. SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL dispune atât de capacitatea logistică (120 de mijloace de transport, autogară şi atelier de reparaţii) cât şi umană (200 de angajaţi) pentru a asigura cetăţenilor din judeţul Cluj servicii de transport moderne şi civilizate pe traseele câştigate în urma unui proces public şi concurenţial.


Orarul curselor de autobuz pe ruta Cluj-Napoca - centrul comercial Polus

31.12.2013

Începând cu data de 02.01.2014, FANY va opera pe traseul Cluj-Napoca (str. Bucium) - Podul N - centrul comercial Polus după orarul disponibil la adresa http://www.fany.ro/autobuze-cluj-polus. Preţul unei călătorii pe această rută este de 1.5 lei.


Orarul curselor de autobuz pe ruta Cluj-Napoca - Baciu

30.12.2013

Începând cu data de 01.01.2014, FANY va opera pe ruta Cluj-Napoca - comuna Baciu după orarul disponibil la adresa http://www.fany.ro/autobuze-cluj-baciu. Preţul unei călătorii pe ruta Cluj-Napoca - Baciu este de 3 lei, iar cel al unui abonament lunar este de 60 lei. Abonamentele se eliberează în cadrul autogării FANY, str. Giordano Bruno, nr. 1-3.


Noi curse zilnice pe ruta Cluj-Napoca - Cetatea Fetei

06.12.2013

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, FANY introduce noi curse zilnice pe traseul Cluj-Napoca - Cetatea Fetei şi retur. Orarul complet al curselor pe acest traseu poate fi consultat la adresa http://www.fany.ro/orarjudet.

Pe această cale, ne reafirmăm dorinţa de a oferi servicii de transport de calitate, care să satisfacă exigenţele publicului călător. În acest sens, rugăm călătorii să-şi exprime toate doleanţele prin e-mail la adresa office@fany.ro.


FANY te duce la mare!

01.06.2013

Şi în 2013, odată cu venirea verii, demarăm campania FANY te duce la mare! Pe toată perioada sezonului estival operăm cursele spre litoral cu autocare, atât pentru a face faţă afluxului ridicat de călători, cât şi pentru a oferi acestora un grad ridicat de confort.

Pe perioada verii, tariful promoţional al unei călătorii Cluj-Napoca - litoral şi retur este de 270 de lei, compania noastră oferind astfel o reducere de minim 10% faţă de tariful standard a două călătorii pe acest traseu: 2x150 de lei pe ruta Cluj-Napoca – Constanţa – Cluj-Napoca (2x160 de lei pe ruta Cluj-Napoca – Mangalia – Cluj-Napoca).

Tariful promoţional este valabil doar pentru biletele achitate în avans cu cel puţin trei zile înainte de data călătoriei şi în condiţiile stabilirii ferme la achitarea biletelor a datelor de plecare şi de întoarcere.


Reducerea tarifelor pe rutele Cluj-Napoca - Cetatea Fetei, Cluj-Napoca - Luna de Sus

01.08.2012

Începând cu data de 2 august 2012 societatea noastră va practica tariful de 3.5 RON pe ruta Cluj-Napoca - Cetatea Fetei şi 4.5 RON pe ruta Cluj-Napoca - Luna de Sus. Reducerea nu s-a aplicat de la data de 1 august 2012 datorită unor deficienţe de comunicare între societatea noastră, consiliul judeţean Cluj şi primăria Floreşti, deficienţe pe care ni le asumăm.


Reducerea tarifului pe ruta Cluj-Napoca - Floreşti

26.07.2012

În urma discuţiilor purtate între preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, primarul comunei Floreşti, domnul Horia Şulea şi conducerea societăţii noastre, s-a acceptat reducerea tarifului pe ruta Cluj-Napoca - Floreşti cu 12.5% de la 4 lei la 3.5 preţ bilet / călătorie.

Menţionăm că de la preluarea traseului de către societatea noastră în iulie 2008 şi până în martie 2011, SC Fany Prestări Servicii SRL a practicat acelaşi tarif per călătorie ca şi RATUC, operatorul care opera linia înaintea societăţii noastre, RATUC practicând acelaşi tarif de 3.5 lei per călătorie conform HCL 855/18.12.2007.

Revenirea în momentul de faţă la tariful de 3.5 lei per călătorie practicat în 2008 nu este justificată de condiţiile economice actuale dat fiind preţul combustibilului care s-a majorat de la 3.4-3.6 lei/l (în prima jumătate a anului 2008) la 5.8-5.9 lei/l în momentul de faţă şi a majorării cotei TVA de la 19% la 24%.

De asemenea precizăm că preţurile practicate de către societatea noastră sunt conforme cu hotărârea consiliului judeţean nr. 225/29.10.2008, hotărâre ce priveşte tarifele de călătorie pentru serviciul de transport public de persoane în trafic judeţean. Preţul actual de 4 lei / călătorie practicat din martie 2011 până în iulie 2012 se încadrează în preţul pieţei practicat pentru aceeaşi relaţie kilometrică de către operatorii de transport ce deservesc localităţi limitrofe municipiului Cluj-Napoca sau altor municipii din judeţ: Cluj-Napoca - Apahida - 4 lei, Cluj-Napoca - Feleacu - 4 lei, Cluj-Napoca - Dezmir - 4 lei, Gherla - Dej - 4 lei, Cluj-Napoca - Cetatea Fetei - 4 lei, Cluj-Napoca - Luna de Sus - 5 lei, Cluj-Napoca - Chinteni - 5 lei.

Pentru a putea opera la tariful de 3.5 lei / călătorie pe ruta Cluj-Napoca - Floreşti, societatea noastră îşi exprimă încrederea în sprijinul autorităţilor competente în eliminarea transportului "la negru" de pe ruta mai sus amintită, fenomen cu diferite aspecte negative precum: evaziunea fiscală, concurenţa neloială, siguranţa călătorilor şi a circulaţiei rutiere.

În încheiere dorim să asigurăm publicul călător că depunem toate eforturile pentru practicarea unui serviciu de transport de calitate, civilizat, dar la tarife ancorate în realităţile economice actuale, pe toate traseele deservite de societatea noastră.


O nouă cursă pe ruta Baia Mare - Cluj-Napoca şi retur

15.06.2012

Începând cu 16 iunie 2012 avem plăcerea să oferim călătorilor o nouă cursă tur-retur pe unul din traseele de referinţă din portofoliul FANY: Baia Mare - Cluj-Napoca. Noua cursă are plecarea la ora 530 din Baia Mare, returul fiind programat la ora 930 din Cluj-Napoca. Programul tuturor curselor operate de compania noastră pe ruta Baia Mare - Cluj-Napoca poate fi consultat în tabelul de mai sus. Preţul unei călătorii pe sens este de 20 de lei, FANY fiind operatorul de transport cu cele mai mici tarife pe acest traseu.


O nouă cursă pe ruta Cluj-Napoca - Sibiu şi retur

18.01.2012

La cererea publicului călător, din 18 ianuarie 2012, compania FANY introduce o nouă cursă pe ruta Cluj-Napoca - Sibiu, ajungând astfel în prezent la cinci curse zilnice tur retur pe acest traseu. Noua cursă are plecarea la orele 910 din Cluj-Napoca, returul fiind programat la orele 1750 din Sibiu. În prezent, FANY este singura companie de transport care oferă o acoperire perfectă pe întreg intervalul orar al zilei pe această rută. Orarul complet al curselor pe relaţia Cluj-Napoca - Sibiu şi retur poate fi consulat la adresa această adresă.


O nouă cursă pe ruta Satu Mare - Baia Mare - Cluj - Sibiu – Bucureşti

31.10.2011

Începând cu 1 noiembrie 2011, FANY introduce o nouă cursă zilnică pe traseul Satu Mare - Baia Mare - Cluj-Napoca - Sibiu - Bucureşti, venind astfel în întâmpinarea cererii tot mai ridicate din partea călătorilor pentru servicii de transport de calitate între aceste localităţi.

Plecările noii curse spre Bucureşti sunt la orele 700 din Satu-Mare, 900 din Baia Mare, 1235 din Cluj-Napoca şi 1630 din Sibiu, returul din capitală fiind programat la ora 730.